Ardèche, Rhône-Alpen, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Ardèche

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Ardèche tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Een van de grootste trekpleisters van de Ardèche is de Gorges de l'Ardèche, een kilometerslange kloof langs de Ardèche rivier met grillige rotswanden in kalksteen. De avontuurlijkste manier om dit gebied te verkennen is per kano of kajak. Ook al wandelend geniet je van spectaculaire vergezichten. 

Vlak bij de ingang van de Gorges de l’Ardèche vind je de Pont d’Arc, een natuurlijk gevormde brug over de Ardèche rivier. De natuur heeft een natuurlijke boog gevormd over de rivier. Het water, dat hier 's winters heel hoog staat, heeft de boog uitgesleten. Je kan met de kano onder de boog door varen. Vogelliefhebbers mogen hun verrekijker niet vergeten. Met een beetje geluk zullen ze op de nabijgelegen Rocher Charlemagne een populatie zeldzame havikarenden spotten!

Nood aan ontspanning? Kom even op adem in kuuroord Vals-les-Bains. Hier vind je koolzuurhoudende bronnen die een heilzame werking zouden hebben. Bovendien wordt dit water gebottled en geëxporteerd.

Een van de meest eigenaardige bezienswaardigheden van de Ardèche, is de vulkaan Mont Jerbier-de-Jonc: een grote bult in een vlak landschap. Klim naar boven en geniet van een fantastisch uitzicht over de streek. Wees gerust, de vulkaan is niet meer actief.

Zin in een rustige wandeling? Dan moet je in Naves zijn. Een autovrij dorpje met oude huizen, pittoreske kerken en prachtige vergezichten.

Wie in de zomer even aan de hitte van de Ardèche wil ontsnappen, kan verkoeling zoeken in de grot Aven d'Orgnac. Je treft er indrukwekkende open ruimtes met unieke stalagmieten en stalactieten.

Romantische zielen mogen een bezoek aan het kasteelstadje Vogüé zeker niet overslaan.  Dit kleine pareltje is tegen een rots gebouwd en behoort tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. De middeleeuwse straatjes leiden je al snel naar het 16de eeuwse kasteel. Regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden.

​Ook de fijnproevers blijven niet op hun honger zitten. De Ardèche gaat immers prat op voortreffelijke streekproducten zoals eekhoorntjesbrood, aardappels, kastanjes, geitenkaas, charcuterie en wijn uiteraard!

Bekijk hier alle Vakantiewoningen Ardèche

Foto: jean-louis Zimmermann, https://flic.kr/p/6H9We5


Accommodaties in Ardèche

Vakantiewoningen Ardèche

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?